Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debut som gladde hundratals delägare

/
  • Närmare 800 personer är delägare i Rix FM-hästen Sanity. Så det blev trångt i vinnarcirkeln även om inte alla ägarna var där. ”Jättekul att det var så mycket folk där. Superskoj, och alla såg glada och nöjda ut”, säger Malin Löfgren.
  • Henrik Söderström och Maria Jönsson är delägare i Sanity. De besökte travet tillsammans med barnen Melvin Söderström och Rasmus Söderström för att se hur bra hästen var.Olle Carlsson styrde Sanity till seger. Han var imponerad av hästen.– Det är bara att säga grattis till ägarna. Jag hade gärna ägt den själv, säger han.

Det var många spända delägare som ville se tävlingsdebuten för Rix FM-hästen Sanity. Men de kunde pusta ut efter ett imponerande lopp.
– Det är ett enormt driv i honom, säger tränaren Malin Löfgren efter segern.

Annons

Det var en mycket nervös tränare som stod på stallbacken när Olle Carlsson satt upp i sulkyn för första racet med Sanity. Malin Löfgren kunde inte se hela loppet utan höll bitvis för ögonen. Men det hade hon inte behövt. Rix FM-hästen Sanity skötte sig exemplariskt, imponerade direkt och knep sin första seger på Östersundstravet på långfredagen.

– Jag bara skakade, jag har aldrig varit så nervös. Men det var väl just för att det var debut, men nu har vi fått bevisa att han är bra, säger Malin Löfgren.

800 personer som tillsammans delar på 1 000 andelar i Sanity. 400 av dem är från länet och ungefär hälften av dem fanns på plats på Östersundstravet. Malin Löfgren erkänner att det blir en extra press på henne när det är så stort intresse runt Rix FM-hästen.

– Jag vet att hästen känns fin. Men det är sådan enorm fokus på allt, så det blir en press. Det blir en väldig uppståndelse runt det här. Så det känns skönt att lyckas, säger Löfgren.

Det var i lopp 3 och bricka 5 som Sanity debuterade. Från tredje spår forcerade han till ledning efter 400 meter. Sedan kontrollerade han loppet och vann på 18,1.

– Han var jättefin och sättet han gjorde det på. Sista 500 gick riktigt fort. Jag är riktigt imponerad. Han känns som någonting extra, det går inte att sticka under stolen med. Hästen är bra och han uppträder förnuftigt.

Under säsongen kommer Sanity att samla poäng för att senare i höst se hur långt det räcker mot de övriga 16 hästarna i RIXallsvenskan.

– Kanske redan den 22 april hemma igen. Men det är under förutsättning att han tagit det här loppet bra. Vi chansar inte.

Två av alla delägarna i Sanity är Henrik Söderström och Maria Jönsson. De tillbringade långfredagen på travet tillsammans med sina barn.

– Det såg verkligen lovande ut. Det verkar vara en riktig kanon, säger Henrik Söderström.

– Just konceptet är tilltalande, jag tycker det är jättebra. Många vill nog äga en häst men har inte råd. Det känns som man är väldigt delaktig.

... hade 1 600 personer let-at sig till Östersundstravet på långfredagen.

... var Jan-Olof Johansson nöjd med årsdebuten för Wings of Rocket i V5-inledningen. Seger på nytt rekord 15,4.

– Han var fruktansvärt fin, så det var roligt att köra. Jag är supernöjd, en otroligt bra debut.

... avslutade Lucky Gold med Håkan Skoglund i sulkyn bra och vann lopp 6, Kärnanpokalen.

– Han mötte så bra hästar så det klart man är lite överraskad. 100 kvar så kände jag att han kunde vinna, säger Skoglund.

Mer läsning

Annons