Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Decibels julkonsert med Rongedal utsåld sedan länge

– Dai tjiki du-ro, dai tjiki du-ro.

Flera sångare börjar gunga i bänkraderna direkt när introt drar i gång.

Det är a capella och det svänger infernaliskt redan under upptakten till ”Hark the herald angels sing” – en strikt religiös hymn som övas under ännu en repetition, ännu en grinig höstkväll i sångsalen under Stora kyrkan i Östersund.

Roger Rådström knäpper takten med fingrarna. När det är dags för ett glissando visar han med töjande armgester hur kören ska draaa sig upp till nästa ton.

Kören Decibel är ett av hans skötebarn, och medlemmarna låter sig villigt dompteras. En körledare får vara diktatorisk och anmärka om det sackar, eller är orent i en passage – om han bara vet vad han snackar om. Och det gör Roger.

Dessutom ska de sjunga med Bröderna Rongedal nu på söndag. Publiken har rimligen vissa förväntningar på både de tv-kända bröderna och Decibel, så biljetterna var slut redan ett par veckor i förväg.

– Det här blir självklart kul. Vi gör några egna nummer och i övrigt sjunger vi med dem. Jag har arrangerat några saker och de har med sig arr som passar deras sångstil, berättar Roger när han slutligen gör en paus i repetitionen.

Basarna fnissar lite busigt i bakre raden, ungefär som de brukar, stämningen är god, men också fokuserad. Här gäller det att leverera.

Pausen är slut och ”Det är en ros utsprungen” tonar sirligt ut i rummet.