Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Defensiven stärks med spelklar duo

Tätt på given är det just nu i Superettan och ÖFK går i elden redan i kväll mot Ängelholm. Luka Peric och Douglas Bergqvist är tillbaka efter avstängning.

Båda lär spela från start och de utgör viktiga tillskott i det defensiva arbetet. Luka Peric hade en trevande start i våras, men tycks ha hittat stilen som mittbackspartner till Jonathan Azulay.

Detsamma kan sägas om Douglas Bergqvist, vars spel som mittback i seriens början lämnade mycket i övrigt att önska. Men när han placerades som tung och defensiv mittfältare, blommade han upp. Nu känns "Dougge" given på sin position.

ÖFK är förstås på jakt efter en ny trepoängare. Allt annat vore att hyckla, för här handlar det om spel på hemmaplan mot ett Ängelholm som inte övertygat den senaste tiden. Bara en seger och sju poäng totalt på tio matcher sedan slutet av april vittnar om ett lag med problem.

För den skull lär skåningarna knappast bli någon slagpåse. Tvärt om finns kapaciteten någonstans. Hammarby fick exempelvis på nöten på Tele 2 Arena i tredje omgången.

Fjolårets möten lagen emellan slutade med dubbla kryss, så det blir nog som det brukar vara: Tufft och ovisst.

ÖFK:s tisdagsträning visade på ett lag i fortsatt god harmoni. Segern i Södertälje gör att ÖFK nu på allvar fightas om kval- och direktplaceringar mot Allsvenskan. Det är tabelltoppen vi blickar mot just nu – inte mot kvalstrecken nedåt.

Målvaktsbyte är ändå tvunget inför i kväll sedan Connor Ripleys dåliga humör renderade honom en väldigt onödig utvisning mot Assyriska.

Nu har både Aly Keita och Petter Augustsson tränat bra hela våren, men matchträning är viktigt och den saknas i viss utsträckning för båda målvakterna.

Augustsson eller Keita är därför hugget som stucket, känns det som, men från initierad källa får vi tisdag kväll veta att det blir Aly Keita som får vakta målet i denna viktiga hemmamatch.