Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Definitivt denim

Blekt, slitet, otvättat, tvättat, smyckat – utseendet på dina blåjeans skiftar i vår!

Annons


Jeansen tillhör definitivt basen i de flestas garderob. De är tidlösa, alltid rätt och fungerar lika bra på jobbintervjun som dansgolvet. Och trots att det slitstarka tyget är detsamma i alla jeans går det att  variera sina brallor i det oändliga.

I vår är det detaljerna som regerar. Det ska vara lappat och lagat, mängder av revor och till och med strassmönster på fickan. Kort och gott skulle jag vilja påstå att jeansmodet tagit en enkel tripp till Milano. Känns väldigt Sydeuropa på något sätt med alla dessa ”crazy” detaljer. Man kan också kalla looken urvintage. En tur och retur till grunge-land, kanske? Minus de rutiga skjortorna.

På säsongens catwalkvisningar syntes riktigt mycket denim hos bland andra Givenchy och Balmain. Hos Givenchy handlade det om ”Bondage western” som Vogue döpte looken till, en lite sexigare och yngre Lolita-cowboy, typ. Balmain körde vidare på sin 80-tals-partyflört med klorblekta och snortajta stuprör till paljettjackor med tennisbollsspetsiga axlar, toppade med ett par nit- och strassprydda stilettos. Hot stuff!

Är du inte lika sugen som jag på denna ”discobabe goes rock”-look ska du satsa på ett par färgade byxor, oavsett form. Mums! (TT Spektra)