Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delad pott i högklassig match

En svinig kallfront drog in i paus – men då var intrycket ­redan klart: Matchen mellan ÖFK U19 och Björnen höll mycket hög division 4-klass.

– Två lag som verkligen ville spela fotboll, menar ÖFK:s Åke Hellström som tyckte att 1–1 var rättvist.

Den första halvleken var den spelmässigt bästa. Båda lagen en-touchade sig framåt i banan på ett trevligt sätt och hittade kreativa lösningar på de flesta situationer.

snacka rena målchanser var det egentligen bara ÖFK:s i den 43:e minuten som höll högsta klass. Björn Carlsson slog en till synes lätt frispark som slirade sig ur Jimmy Carlssons skopa och Christoffer Fryklund fick chansen på returen – skottet gick dock högt över.

I den andra halvleken försvann lite av spelkvaliteten i det isiga regn som drog in – men istället duggade chanserna desto tätare. Och det började direkt.

0–1 i den 47 minuten kom sedan Rickard Hamner vunnit ett hopslag efter en hörna och bollen seglade i en märklig bana över en paralyserad Lennart Sandahl.

Målet ska helt klart bokföras på slump-kontot men nästa gång det brände till får vi nog tillstå att det bara var otur som hindrade Björnen från att öka på.

Det var i den 65:e minuten som man jobbade till sig en dubbelhörna där båda blev farliga. Den första ledde fram till ett tungt skott från Mattias Nyman som Lennart Sandahl fotparadade bort, den andra nicktouchade Björn Hamberg snärtigt vid första stolpen rakt upp i ribban.

Supernära 2–0, men i stället blev det kort därpå ringning i andra kassen när genompigge Christoffer Nilsson Ihren kunde skalla in bollen efter nickskarv från Christoffer Fryklund på en vänsterhörna.

I en svängdörrsaktig avslutning hade Björnen flera halvchanser – men den sista femstjärniga fick ÖFK:s Björn Carlsson. Hans tunga skott reflexräddades dock snyggt av Jimmy Carlsson.

ÖFK:s Åke Hellström om matchen:

– Vår taktik var ju att hålla uppe bolltempot, för vi ska i alla fall inte behöva förlora på för dålig kondition.

– Men Björnen fick energi av sitt tidiga mål i andra halvan och hängde med bra.

Och sett till målchanser var de kanske till och med närmast segern?

– Jag tycker att 1–1 var rättvist ... och framför allt var det här en väldigt bra division 4-match av två lag som verkligen ville spela fotboll, summerar Hellström.

Bra i ÖFK: Christoffer Nilsson Ihren hotade hela tiden Björnens backlinje med sin snabbhet och Christoffer Fryklund svarade för ett frejdigt mittbacksspel med flera offensiva inslag.

Bra i BK Björnen: Mattias Nyman hade stor del i att gästerna tog en poängseger i mittfältskampen, samma gäller även Joakim Jansson. Bra var också Rickard Hamner och Fredrik Jansson.

0–1 (47) Rickard Hamner, 1–1 (70) Christoffer Nilson Ihren.

Domare: Marcus Noterius.

Publik: 110.