Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delade meningar om hund på krog

Hund på restaurang visar sig vara en kontroversiell fråga. Det finns två klara linjer, båda lika övertygade om att de har rätt.

Marcus Nilsson, hundägare i Östersund, tycker att tillgängligheten är det stora bekymret för en hundägare. Inte bara vad gäller att ta med hunden på krogen, utan även vad gäller shopping.

– Jag kommer aldrig in i en butik eller på apotek exempelvis med min hund. När jag behöver medicin får jag ibland stå utanför och be någon köpa ut medicin åt mig, säger Marcus som ogärna vill lämna hunden utanför butiken.

– Det finns folk som stjäl hundar. Östersund är lite säkrare än Stockholm, men det finns risk att hunden blir stulen, säger Marcus som menar att tillgängligheten är hans stora problem. Att han välkomnar hundvänliga restauranger kommer inte som någon överraskning.

Klart emot är i stället Therese Falkdalen.

– Näe, med tanke på allergiker tycker jag inte hundar ska tillåtas på restauranger. Alla ska ha möjlighet att gå dit, säger hon tvärsäkert.

Inne på restaurang Tre Rum jobbar Magnus Eliasson i köket. Han är hundägare men tar inte med sig hunden vid restaurangbesök.

– Vet inte om det är reglerat nånstans, på uteserveringar finns ju hundar. Men jag tar inte med hunden in av respekt för allergiker. Tror jag, säger Eliasson.

På Dressman står Marie Haglund bakom kassan. Hon vet inte riktigt säkert vad som gäller i hennes butik.

– Tror det beror på vad butiksägaren bestämmer. Tror inte hundar är välkomna. Fast handlar det om en ledarhund så är det såklart inga hinder, säger hon.

Flanören Håkan Holmlin är inte heller övertygad vad som är rätt eller fel.

– I butiker - ja, varför inte? Men inte krogar. Fast folk kan ju vara allergiska mot parfymer också, säger han.

För Camilla Filén och hennes väninna Jennie Segersten är det ännu svårare att finna en lösning på problemet.

– Nej tycker nog faktiskt inte det, tänker på alla som är allergiska. Ledsagarhund är ok. Men jag förstår hundägare som inte vill ställa hunden utanför också. Vad svårt det blev nu..., säger hon.

– Kluvet. En enkel fråga men ett svårt svar, skjuter Jennie in.

På Wedenmarks är det grönt ljus för hund.

– Ja, det tycker jag. På somrarna händer det mer ofta, men alla frågar först om det är ok. Hittills har det inte inneburit några obehag för varken hundar eller deras ägare, säger Sandra Andersson.