Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delar av Järpen sönderklottrat

Stora delar av Järpen har natten mot söndagen utsatts för en klotterepidemi.

En av de som drabbats värst är Johnny Sundin, som de senaste fem åren driver Järnvägsgrillen i Järpen.

– Här ser för jävligt ut, säger Johnny bubblande av ilska efter då han konstaterar klottrarnas framfart.

Hela den 15 meter långa väggen mot järnvägen är nedklottrad. Garageporten till fastigheten är också nedklottrad tillsammans med ett antal containrar.

– Dels har de skrivit tags och dels har de målat något slags ansikte, säger Johny som börjar få en viss vana av klotter.

Det är inte första gången hans fastighet är drabbad. Han har drivit järnvägsgrillen i fem år och under de fem åren har klottrarna ständigt funnits där.

– Men det blir bara värre och värre. Jag har slipat väggen ren från klotter ett antal gånger, jag har målat över klottret ett antal gånger, men det hjälper bara för stunden. Klottrarna kommer ständigt tillbaka, säger Johnny Sundin.

Han är inte ensam i Järpen om att drabbas. Flera fastighetsägare kan vittna om samma erfarenheter.

– Det blir bara värre och värre. Någon har en avsikt med det här. Det är troligen några som bor här i närheten som jävlas, säger Johnny som har anmält skadegörelsen till polisen.

Han har nu funderingar på att sätta upp övervakningskameror i ett försök att få stopp på vandaliseringen.

– Man måste kunna ta dem på bar gärning, säger Johnny innan han drar igång söndagens verksamhet i grillen.