Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DemacLenko vill göra om organisationen

Företaget DemacLenko – som bland annat tillverkar snökanoner – vill förändra sin organisation i Östersund.

Annons

ÖP har fått uppgifter om att DemacLenko, tidigare Lenko, vill lägga ned produktionen i Östersund.

När ÖP via sms ställer frågan om det stämmer till företagets platschef Pauli Mutschlechner svarar han att man har begärt förhandling med berörda fackförbund, då man har för avsikt att förändra organisationen i Östersund.

Förändringarna innebär att företaget vill koncentrera sig på försäljning och service.

”Ingenting är dock beslutat i dessa frågor utan nu ska vi först diskutera detta förslag med berörda fack”, skriver Pauli Mutschlechner.

Även i september förra året fick ÖP uppgifter om att DemacLenko ville lägga ned sin produktion och flytta den delen av företaget till Italien.

Anledningen till det skulle vara att logistiken blir för dyr när reservdelar och färdiga produkter skickas mellan Sverige och Italien.

Det som skulle finnas kvar i Östersund var en sälj- och serviceavdelning, enligt en källa.

Då svarade Pauli Mutschlechner att det bara var rykten, och att man aldrig talat om att flytta produktionen.

I höstas hade antalet personer på produktionsavdelningen minskat med tre personer sedan sommaren. Avdelningen bestod då av fem personer.

– Vi är i en omstruktureringsfas. Vi ska bland annat utöka vår serviceavdelning och säljavdelning, och vi har dragit ned på personer inom produktionen. Men det har inte varit tal om att lägga ned produktionen i Östersund och flytta till Italien, sade Pauli Mutschlechner till ÖP.

ÖP har sökt honom för en telefonintervju.