Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den årliga julshowen räddad

När Treälvsskolans julavslutning var hotad ryckte Christoffer Hasselskog och Robin Hessling in. Flera hundra personer skrev på deras namninsamling och den traditionella julshowen kunde tillslut genomföras som planerat.

Det var i höstas som Treälvsskolans rektor Åsa Rindefalk-Grahn meddelade att det fanns vissa praktiska bekymmer inför årets julavslutning. För att uppnå de lagstadgade 178 skoldagarna per läsår skulle lärare och elever behöva komma till skolan dagen efter julavslutningen. En dag som elever och lärare normalt sett brukar vara lediga på.

Julavslutningen var hotad, men efter stort engagemang från elever, lärare och föräldrar lyckades man få till stånd en lösning. Mycket tack vare den namninsamling som eleverna Christoffer Hasselskog och Robin Hessling från klass 8b drog igång.

– Alla var delaktiga till att hitta en lösning och vi lyckades pyssla ihop det, säger Christoffer.

– Nu har vi löst det så att vi måste vara på skolan på fredag mellan halv nio och tio då vi kommer att fika och få betygen.

Årets julshow bjöd på både sång och dans. Eleverna sålde hembakt fika och tog inträde. Men tiden för förberedelser har varit knapp.

– Det var bara för fem veckor sedan som vi verkligen kände att det skulle bli av och vi kunde trycka på startknappen, berättar läraren Ulf Oscarsson.

Men i den fullsatta sporthallen i Häggenås var åskådarna nöjda. Och eleverna fick genomföra sin efterlängtade julavslutning.

– Det är en rolig kväll, det här, utbrast Christoffer Hasselskog.