Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den borgerliga skolpolitiken strävar bakåt

Annons

I major Björklunds skola förekommer ofta ord som kvarsittning, försittning och avstängning. Hur var det med utanförskapet?

Vilka elever och vilken skolpersonal gynnas av de förslag till ny skollag som nu kommer från den högerstyrda regeringen?

Björklunds förslag påminner om skolan på 1950-talet med specialklasser, obs-klasser och elever som stängdes ute från möjligheterna att få utbildning.

Den skolan vill vi inte ha tillbaka i Sverige. Vi socialdemokrater vill ha en skola där elever möts på sin egen nivå, där resurser finns för att kunna tillgodose elevernas behov. Där samverkan sker mellan skolan och det övriga samhället. Skolan ska inte vara en isolerad plats.

De resurser som kommunerna nu så väl skulle behöva för att kunna få en bra arbetsmiljö i skolan för såväl elever som skolpersonal säger den borgerliga regeringen nej till.

Vi kan nu se att kommunerna börjar dra in på både pedagogiska och elevsociala resurser. De förstärkningar som regeringen nu lägger i vårbudgeten räcker på långt när inte så det fortsatta sparandet på skolan är ett faktum.

Vi behöver mer resurser till kommunerna så inte barnens och ungdomarnas möjligheter att få en bra och efter behov anpassad utbildning försvinner.

Mer läsning

Annons