Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den glömda halvan av Sverige

Sveriges tv sänder reklam om SJ:s tågresor. Resorna gäller med 50 procents rabatt i första klass mellan Stockholm-Malmö-Göteborg.

Det är inget fel på reklamen. Men. Om jag vill resa från Sundsvall till Luleå eller från Östersund till Kiruna, kommer jag då att få 50 procents rabatt i första klass?

Finns det så många SJ-tåg i Norrland att det är möjligt eller är dessa rabattresor tillåtna bara för resenärer i södra delen av Sverige?

En annan sak som gäller tågresor, fick vi information om från vår regering (2 juli). Alliansen har beslutat att skaffa höghastighetståg och att bygga nya spår för dessa. Dessa snabbt gående tåg skall användas i trafiken mellan Stockholm-Malmö-Göteborg. Det nämndes att någonting skulle hända i Norrland också, men det sades inte vad. Intressant? Obetydligt?

Jag undrar vilka tåg skall vara tillgängliga i Norrlands trafik? Är det de halvdåliga, gamla och slitna tågen vilka är reserverade för norrlänningar att njuta av?

Regeringen och Trafikverket är tydligt ointresserade av att vi som bor norr om Uppsala behöver också tåg för våra resor. Människorna har väl samma rättigheter och behov har som de vilka bor i södra delen av landet. Vi skall ha en fungerande järnvägstrafik, goda vägar, många bensinstationer på grund av långa avstånd och möjlighet att resa dit vi vill med samma villkor som de vilka bor söder om Uppsala. Det kan väl inte vara meningen att isolera Norrland helt i hopp om att ingen människa skulle vilja bo här?

Till barrikaderna Norrland. Vi behöver samarbeta mellan kommunerna, inte tävling. Vi skall inte trampas ner.

Tyvärr får vi ingen hjälp av regeringen och politikerna och partierna är intresserade bara av Stockholm med omnejd.

Om vi är eniga, kan vi göra mycket själva. Enighet, ärlighet och samarbete för Norrland.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel