Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den här affären stinker

Ni inleder ert debattinlägg med tre "vi förstår”. Jag ber att få kontra med tre "jag förstår inte":

1. Jag förstår inte hur Andnor och Kindberg kunde få inträde till sittande kommunstyrelsesammanträde för att presentera denna 127 miljonersaffär och att de dessutom tilläts kräva kommunstyrelsens omedelbara godkännande av bolagsköpet trots att ledamöterna var helt oförberedda och därmed inte insatta om de konsekvenser affären skulle medföra.

2. Jag förstår inte hur den politiska ledningen i vår kommun inte insåg den självklara jävsituation som uppstod när Fältjägarens nyss avgående vd, nu som vd för kommunens bostadsbolag, initierade denna affär. Ringde verkligen inga varningsklockor?

3. Jag förstår inte att någon i kommunledningen inte reagerade över priset 127 miljoner kronor då samma etablissemang nio år tidigare sålde den kommunägda marken för 11 miljoner samtidigt som staten genom Vasallen sålde sitt innehav för 55 miljoner.

Som extra pålaga visar det sig i efterhand att kommunen genom Östersundshem också ska ersätta Peab med drygt 8 miljoner för gatuarbeten. What's next?

Men jag förstår av allmänhetens reaktioner på denna affär, och speciellt Nils-Åke Hallströms vederhäftiga inlägg, att vi har trampat på väldigt ömma tår. Den här affären stinker – det är bara helt för jävigt!

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel