Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Den hårda kritiken var väntad"

Den hårda kritiken var väntad. Det säger Torsten Medalen (C), verksamhetsnämndens ordförande i Berg, i en kommentar till Skolinspektionens krav på att kvalitetsarbetet inom skolan i Berg måste stärkas.

Som ÖP redan berättat innehåller den senaste inspektionen anmärkningar mot flera områden inom grundskolans verksamhet i kommunen.

Förutom bristerna i det övergripande kvalitetsarbetet får kommunen kritik för elevernas låga kunskapsresultat och att det råder stora skillnader mellan olika skolor.

Dessutom får kommunen kritik för bristande insatser till elever som är i behov av särskilt stöd, utländska elever samt om särskolan.

Skolinspektionen påpekar också att brister som påpekats redan 2007 ännu inte åtgärdats.

– En bidragande orsak till att det ser ut så här är att vi bytt barn- och utbildningschef flera gånger under de senaste åren. Det sätter naturligtvis sina spår i organisationen och arbetet. Men vår nya chef har redan påbörjat jobbet med att åtgärda de påtalade bristerna, säger Torsten Medalen som är övertygad om att man ska hinna med förbättringsåtgärderna inom den tidsram som angetts.

Enligt föreläggandet har Skolinspektionen begärt in en redovisning senast 15 oktober.