Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den norrländska passionen drabbar Jämtland

På tisdag kommer teaterföreställningen ”Norrländsk passion” till Östersund. Det är en storsatsning där flera teatrar i Norrland samarbetar.

Teaterföreställningen ”Norrländsk passion” är en del av kulturhuvudstadsåret i Umeå och föreställningen turnerar just nu i Norrland.

På tisdag 20 maj är det dags för Östersund, och Östersund Arena.

Det är en storslagen produktion som är ett samarbete mellan länsteatrarna i de fyra nordligaste länen samt Giron Sámi Teáhter i Kiruna.

Grunden i ”Norrländsk passion” är alltså teater, och föreställningen bygger på tre nyskrivna pjäser av dramatikerna Camilla Blomqvist, Gustav Tegby och Therese Söderberg.

Enligt arrangörerna förflyttar handlingarna åskådaren emellan el-konfliktens mörklagda Övertorneå via ett framgångsrikt callcenter i Bastuträsk till ”gammgossen” Leif utanför Sundsvall som det ryktas har träffat kärleken på en Thailandssemester.

Pjässekvenser vävs samman av dans från jämtländska Teater Barda ur deras föreställning ”De sociala kongresserna”, samt musik, jojk, dans och spoken word från Giron Sámi Teahter.

Vid varje turnéort medverkar också en lokal kör. I Östersund är det seniorerna i Rock- och popkören som intar scenen.

Totalt kommer det att vara ungefär 50 personer på scenen. Föreställningen är det största teaterprojektet under kulturhuvudstadsåret och ryms inte i traditionella teaterrum. Därför spelar man främst i ishallar.