Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den politiska prestigen kring arenan kommer att stå oss dyrt

Jämtkraft arena har fått en oväntat hög elräkning. Det är åtminstone vad driftbolaget vill att vi ska tro. Driftbolaget har på intäktssidan att budgetera för antalet uthyrda timmar. Elkostnaden är direkt kopplad till antalet uthyrda timmar. Att räkna lampor och hur många kilowatt dessa drar är mellanstadiematematik.

Vill man undvika överraskningar och osäkerhet så finns det som för vilken villaägare som helst möjlighet att avläsa strömförbrukning närhelst man önskar.

Således kan man på en minuts förbrukning med mycket god precision få underlag för att beräkna årskostnaden. Det finns alltså ingen som helst osäkerhet i elkostnaden.

Däremot finns det i ett pressat ekonomiskt läge och en sportslig ambition att inte ramla ur serien ett behov av att visa på en starkare ekonomi än man har. I ambitionen att rädda ÖFK kvar i serien finansierades detta genom att medvetet välja en underskattning av elkostnaden.

Med Jämtkraft som motpart är möjligheten till en politisk lösning mycket större än om fordringsägaren varit någon annan. Möjligen kunde politiskt kontrollerade Jämtkraft pruta en del på fakturan och kommunen skjuta till några extra kronor.

Skattebetalarna skulle få stå för notan för att rädda politikers och ÖFK:s ansikten. En degradering av ÖFK till division 2 efter en arenasatsning på drygt 100 miljoner fick bara inte ske.

Daniel Kindberg försöker bluffa skattebetalarna när han påstår att det fanns osäkerheter och AnnSofie Andersson ansluter för att rädda sitt politiska ansikte som främsta politiska representant i turerna runt Jämtkraft arena.

De ideella krafter som byggt upp Lövsta Aktivitetcenter får varken politiskt stöd eller ekonomiskt stöd för i den anläggningen finns ingen politisk prestige att rädda.

Prestigen och den egna politiska karriären är viktigare än att stödja den omfattande barn och ungdomsverksamhet som bedrivs på Lövsta. Östersundsborna har fått och kommer att få betalat dyrt för att dölja Ann-Sofie Anderssons misslyckanden.