Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den som skulle begravas var redan begravd

När begravningen skulle genomföras kom chocken. Den avlidna var redan begraven sen två veckor tillbaka.

Annons

En väninna till Arja Fox i Hammarstrand avled för en tid sedan. Under fredagen skulle det vara minnesstund med urnan i Bispgården. Anhöriga och nära vänner var kallade.

Men långt i från alla kommer att närvara.

När socialkontoret under torsdagen kontaktade nära stående till den avlidna, bland andra Arja Fox, fick de beskedet att ett misstag hade begåtts.

– I går kom ett samtal från socialkontoret i Hammarstrand som har hand om min väninnas begravning. De förklarade då att ett misstag hade begåtts. Vaktmästaren har redan grävt ner min väninna för två veckor sedan, berättar Anja Fox som är bestört över hur begravningen har skötts.

Ceremonin genomfördes vid församlingshemmet i Fors under fredagen. Men utan bland andra Anja Fox.

– Jag går inte dit. Jag bröt ihop i går då jag fick beskedet. Jag känner mig lite som bestulen, säger en förtvivlad Arja Fox som i stället valde att själv gå med en blombukett till minneslunden redan på torsdagskvällen.

– Det fanns alltså ingen urna att gå till under ceremonin. Den som skulle begravas var redan begravd, säger hon.

Från Ragunda kommuns sida säger Tommy Johannesson, chef på individ och familjeomsorgen, att gravsättningen var tänkt att ske i samband med minnesstunden.

– Vad, eller vem som brustit, i det här sammanhanget vet jag inte i dag. Om det är vi, om det är kyrkan eller om det är i kommunikationen oss emellan. Jag vet inte i dag vad som orsakat det här misstaget, bara att det troligen är den mänskliga faktorn som ligger bakom, säger Tommy Johannesson.

Kommunen har kontaktat alla berörda och beklagat det inträffade.

– Vi kommer nu att utreda frågan. var det brustit vet jag inte ännu, avslutar han.