Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den stora dagen närmar sig för Alx

Klockar tickar ned för karriärens största lopp. På lördag kväll är det dags.

Fyra miljoner tittare väntas följa banracingloppet i Daytona – med svensken Alx Danielsson i en av bilarna.

Den förre jämten står inför sitt livs största äventyr. Han är en av förarna i storloppet "Lucas Oil Slick Mist 200" på Daytona International Speedway.

200 varv väntar i en Dodge Charger. Planen är glasklar.

– Strategin är att köra ganska sansat de första tre fjärdedelarna av loppet. Jag vill inte ha några bucklor eller några karossdelar som går in i däcken, som gör att racet förstörs direkt, säger Alx till UNT.

Han tänker verkligen köra med insidan av huvudet. Orsaken är given.

– Det är ordentlig spridning på kvalitet i startfältet. De yngre förarna har en tendens att vara otroligt heta i början. Jag är faktiskt orolig att det ska bli en masskrasch direkt, säger han.

En annan farhåga är att bli indragen i en masskrasch.

– Det kommer att bli en eller ett par i varje race. Det ingår liksom i Nascarpaketet. Jag hoppas verkligen att jag slipper en masskrasch. Jag vill gärna komma i mål.

Den tidigare Formelbilstjärnan och World Series-vinnaren från 2006 står inför en helt annan racingform. Nu handlar det om att köra ovalbanan, där allt handlar om att svänga vänster, svänga vänster, svänga vänster..

– Det är en obeskrivlig känsla att köra så fort i så tvära kurvor. Magkänslan när man går in i kurvorna i runt 300 kilometer är "det här är omöjligt", men sedan sätter sig bilen och slungas runt den 35-gradiga doseringen. Nu ska jag få göra det i en stor klunga där taktik, mod och tålamod är nyckeln. Helt galet. Det här är det största i min karriär sista fem åren. Kanske är det faktiskt det största enskilda loppet för mig någonsin, säger Alx Danielsson till UNT.

Loppet – som ingår i ARCA-serien ino Nascar – livesänds över hela USA och beräknas locka fyra miljoner tittare.

Förhandlingar pågår också om eventuell sändning även i Viasat Motor.