Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tekniska utredningen efter bussolyckan i Härjedalen dröjer ytterligare – polisen kan inte styra haverikommissionen

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

I april inledde Statens haverikommission en haveriutredning efter den svåra bussolyckan söder om Sveg. Nu meddelar kammaråklagaren Mikael Bäckström att det fortfarande finns frågor som måste redas ut innan den tekniska utredningen av bussen är färdig.

"Jag har i dag samrått med en av de utredare vid trafikpolisen Jämtland som arbetar med ärendet. Han har haft kontakt med Haverikommissionen, men vi kan konstatera att det dessvärre fortfarande återstår en del frågor och åtgärder innan den tekniska utredningen av bussen är färdig, " skriver Mikael Bäckström i ett mejl.

Utredaren kan enligt honom inte svara på när den tekniska utredningen kommer vara helt klar eftersom utredningen är beroende av samarbetet med Haverikommissionen.

"Polisen förfogar nämligen inte över Haverikommissionens personal eller hur deras arbete bedrivs. Polisutredaren kommer emellertid att snarast möjligt ta ytterligare muntlig kontakt med utredare vid Haverikommissionen för att diskutera de åtgärder som återstår," skriver Mikael Bäcksröm.

Efter samtalet med utredaren vid Haverikommissionen hoppas polisen på att kunna få en bättre bild av när den tekniska utredningen kan vara klar.

Läs även:

Utredningen av bussolyckan i Sveg dröjer ytterligare – chauffören fortsatt misstänkt

Bussolyckan i Härjedalen – misstankarna mot chauffören kvarstår: "Vill inte stänga några dörrar"

Statens haverikommission utreder bussolyckan i Härjedalen

Helt okej att avböja norsk hjälp – det slår IVO fast efter bussolyckan utanför Sveg

Tre döda och sex allvarligt skadade efter bussolyckan i Härjedalen