Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Desai: "Jag förlorar mig själv i ett tv-spel"

Det känns overkligt att öppna veckans krönika med att prata om ett tv-spel.

Annons

Men overkligt är just vad det är. Jag letade runt i hjärnan en stund innan jag satte pennan till pappret – eller fingertopparna till tangentbordet – och fann inget annat än en virtuell fantasi där bilstölder, slagsmål och diverse andra tvivelaktigheter är standard. GTA och GTA Online i synnerhet har blivit en pelare i över 1 miljard vardagsrum världen över, däribland också i "the Desai residence". Så, när fotbollen (som trots allt ändå är solklar etta) är slut för dagen så vet jag vad som väntar därhemma vilket gör måsten som att äta och dricka ytterst prövande. Jag förlorar mig själv i ett tv-spel just nu, och kanske ska jag inte skämmas för det.

För sysselsättningar i allmänhet står högt i kurs ju närmare vintern vi kommer. Spontaniteten är ytterst begränsad. Ett desperat letande efter saker att spendera sin tid med mynnar ut i allt från styrketräning till alkohol-förtäring, två saker som ironiskt nog ofta går hand i hand hos min generation. Inspirationen brister tyvärr hos många och vi börjar så smått också ifrågasätta om det vi gör är det vi egentligen vill, ska, eller borde göra. Tid blir helt plötsligt ett problem när det nya året närmar sig och man oroar sig för hur mycket man faktiskt bidrar med. Ett normalt, återkommande och icke nödvändigt beteende.

Mot julen har vi lugnat ned oss litegrann, så fort januari börjar så ser vi möjligheter igen, och därifrån är det nedförsbacke. Innan dess är det brottningsmatch med negativitet som motståndare och det är först efter krönet vi inser att saker och ting kanske inte var så överdrivet jobbiga. Tänk om vi bara kunde veta om – eller kanske vara medvetna om – detta när vi befinner oss i motlutet. Kanske hade vi kunnat utnyttja den tiden med.

Krönikan kommer från 100 % Östersund.