Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är bara att knacka på, Zlatan. Om mjölken är slut.

Zlatan bygger hus i Årebjörnen! Jag blev upplivad när jag läste detta på op.se.

Annons

Kung Zlatan har alltså valt Årebjörnen, ett stenkast från det smålyxiga hotellet Copperhill. Han har tillbringat tid där förut och verkar alltså trivas. Huset håller förstås stilen bland övriga lyxkåkar i Åredalen. Det är ju ändå en av världens främsta och rikaste fotbollsspelare som ska bo där, i alla fall några dagar per år. Jämtarna kan känna sig lite extra utvalda då Zlatan även byggt ett jakthus i Offerdal och blivit hedersmedlem i Offerdals spelmanslag.

Anledningen till att jag blev extra glad över nyheten är att jag och min familj också huserar i Årebjörnen under vintersäsongen. Tänk, jag och Zlatan i samma lilla by liksom! Mitt huvud fylldes genast av planer för oss och jag hoppas att du läser detta Zlatan!

Eftersom du valt Björnen vill jag förstås välkomna dig och undrar om du, Helena och barnen kanske har lust att fira nyår hos oss? Ni kan ju komma över på en middag i vår trevliga lilla etta i Björnen? Det blir förstås en lite enklare meny i stil med korv och pulvermos eller en hemmagjord pizza, tyvärr utan tryffel som jag läst att du gillar. Det är lite svårt att laga avancerad mat i vår lilla kokvrå och det blir lite lätt osigt eftersom vi inte har någon köksfläkt. Men något gott lyxigare bubbel kan vi säkert bjuda på - och ni får njuta av utsikten mot barnbacken från ett av våra två fönster. Vill du ha med dig Olof Mellberg eller någon annan polare så är det helt okej. Vi får nog plats - om alla står upp.

Sedan kan vi kanske dra ut i backen någon dag? Vi har barn i ungefär samma åldrar så det kommer nog funka utmärkt. Du kanske inte själv får åka skidor med risk för skador men du kan ju sitta och värma dig med en kopp choklad i den lilla värmestugan intill barnbacken. Jag fixar termos! Kanske Helena är sugen att ta några åk i Pradadressen med mig i alla fall? Det ska bli så kul att lära känna er.

Men Zlatan, jag är lite förvånad ändå. Varför just Åre bland alla härliga skidorter i världen? Åre är fantastiskt på många sätt men risken är att du får halka omkring på isiga vägar i tokregn när du kommer upp kring nyår. Eller så slår kylan till och då värmer knappt den lyxigaste Moncler-dunjackan. Dessutom är köerna är galet långa och det är många som kommer stirra på dig och din familj. Och risken finns att gästerna på Copperhill utrustar sig med en kikare för att kunna spana på ditt hus från sina rum.

Själv hade jag nog rekommenderat dig att bygga kåken i Riksgränsen i Lappland. Där hade du och din familj garanterat fått vara i fred och njuta av snö och riktig vildmark. Där hade det funnits plats för ensliga vakdopp och du hade kunnat köra din Volvo (för du har väl en Volvo?) längs den gropiga E10:an precis som i reklamfilmen.

Men har ni lite flax kan Åre vara riktigt underbart och så vackert! Hur som helst så hoppas jag att du kommer trivas. Men när det gäller mina planer för oss så blir det nog inte så mycket av dem. Har jag extrem tur kanske jag får en skymt av dig i barnbacken när dina ungar tar skidlektioner. I övrigt kommer nog inte ditt Åreliv i närheten av mitt. Men dörren står öppen om mjölken tar slut eller om ni vill ha sällskap i pulkabacken. Det är bara att knacka på!