Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags för förändring, på måndag ska det ske!

Annons

Samma visa varje gång.

Kris uppstår. Plötsligt blir alla dagar dåliga hårdagar. Inte ens den vassaste kammen kan tämja eländet jag har på huvudet. Jag måste till frisören. NU!

”Du är välkommen på måndag.”

Det är några dagar kvar till måndag, jag har tid att förbereda mig för Den Stora Förändringen.

För det är på måndag det ska ske. Jag ska gå under saxen och det ska minsann märkas dagen efter. Kanske blir jag korthårig, kanske med en ny hårfärg. Jag är laddad, jag är beredd. Jag ska bli en ny Anna.

Så kommer måndagen.

– Vad har du tänkt dig, frågar frisören?

Då ser jag den vassa saxen i hennes hand, den som skulle kunna förändra mitt utseende i ett kick. Men jag känner mig inte lika säker längre. Saxen ser lite hotfull ut.

– Eh, vad tycker du, frågar jag.

– Vi kanske bara ska ta topparna och putsa till frisyren lite?

Jag andas ut.

– Ja, det blir bra, vi tar topparna. Precis som förra gången.

kan vara riktigt läskiga, oavsett om det handlar om en ny frisyr eller ett nytt jobb. Men förändringar kan även innebära en utveckling, något nytt, något bättre. Du läser mer om det i dagens bilaga.

att genomföra Den Stora Förändringen i måndags heller. Men nästa gång, då ska jag bli både kort- och rödhårig. Jag lovar! (Och håller fingrarna i kors bakom ryggen.)