Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är ett ansvarsfullt uppdrag"

I onsdags blev det klart att Centern föreslår Carina Asplund som nytt kommunalråd i Östersund, efter Carina Zetterström.

Carina Asplund (C) har suttit i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen sedan 2006, men får nu en större och mer offentlig roll.

– Det är ett ansvarsfullt uppdrag och jag tror inte att det blir en dans på rosor. Men jag tror nog att jag klarar av det, säger hon.

Utmaningen, som hon ser det, är att få till en livsglädje och framtidstro för kommuninvånarna och näringslivet.

– Jämtlands län har den sjukaste befolkningen i landet, och det handlar inte bara om fysisk ohälsa.

Hur kan det lösas?

– Jag har inte hittat lösningen än. Men vi måste få bukt med arbetslösheten och bidra med förutsättningar för fler jobb.

Asplund vill även lyfta fram landsbygden i kommunen.

– En spännande del är det här landsbygdsprogrammet som vi i Centern har drivit igenom. Det ska nu ut på remiss och blir en del av tillväxtplanen som beslutas i mars.

Både Carina Asplund och den nye ordföranden i vård- och omsorgsnämnden, Andreas Carlsson, är intresserade av att ha kvar sina nya poster efter valet 2014, om resultatet skulle gå deras väg.

– Målsättningen är ju att sitta kvar på de här platserna, säger Asplund.

Men hon understryker att hon inte förutsätter ett fortsatt samarbete med (S).

– Det säger jag inte. Vi ska gå till val som eget parti.

Hon tar över Carina Zetterströms roller som kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen, men kommer att ha kvar sitt ordförandeskap i utvecklingsutskottet.

Magnus Andersson (C) blir ordinarie ledamot i kommunstyrelsen, i stället för Asplund.