Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det är lite lockande

En och annan av landstingets anställda kommer nu att ta sig en funderare på om de ska nappa på erbjudandet eller inte.

Therese Panhed, som är sjuksköterska och jobbar på en av kirurgavdelningarna på Östersunds sjukhus, tycker att "sommarpaketet" ser intressant ut och hon tror att flera kommer att överväga att flytta en del av sin semester till vår eller höst.

– Det är lite lockande, dubbel månadslön är inte så himla dumt. Det kan vara ett alternativ för de som ska ut och resa. Men jag vill inte ta hela semestern i till exempel mars.

Landstingsledningen hoppas att paketet ska resultera i att fler rutinerade medarbetare ska vara i tjänst under sommaren, det är ett led i att åstadkomma en situation som är stabil och patientsäker. Therese Panhed tycker att det är en vettig utgångspunkt. Själv var hon nyutexaminerad när hon påbörjade sin yrkeskarriär som sjuksköterska förra sommaren. Arbetsbelastningen var periodvis mycket hård på flera av sjukhusets avdelningar.

– På kvällarna var vi tre personal. Jag som var ny, min kollega som hade jobbat i ett halvår och en undersköterska. Det var tufft, så ska det inte vara.

Om 6 000 kronor per flyttad semestervecka för sjuksköterskor är rimligt eller inte blir nu upp till var och en att fundera på.

– Det beror på hur mycket man värderar att ha sommarsemester. Man får hem och sova på saken, säger Therese Panhed.