Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är oacceptabelt"

Oppositionsrådet Christer Siwertsson (M) är upprörd över att Kristina Fluur Hedman inte fått tillbaka sin tjänst.

– Det är extra allvarligt när det gäller en facklig förtroendevald, det är fullständigt oacceptabelt. Hon har gjort sitt fackliga uppdrag och att det varit obekvämt för arbetsgivaren ska inte innebära att de gör så här. Vem törs då ta på sig ett sådant här uppdrag? Man får fackligt förtroendevalda som bara sitter och jamsar med och så ska det inte vara, säger Siwertsson.

Han och Fluur Hedman skrev en debattartikel tillsammans hösten 2012 där de bland annat kritiserade den politiska majoriteten för att ha byggt upp en överdimensionerad administration. Siwertsson misstänker att det är en orsak till situationen som uppstått.

Christer Siwertsson väljer att föra upp ärendet på den politiska dagordningen genom att ställa en interpellation till Bengt Bergqvist (S), som är ledamot i landstingsfullmäktige och ordförande i personalpolitiska utskottet.