Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är odramatiskt för mig"

Efter det extra medlemsmötet hos Socialdemokraterna i Östersund på måndagskvällen toppar Marie Nordén en av listorna. Det innebär att Pelle Persson, som tidigare stod överst, nu är på andra plats.

– Det är odramatiskt för mig. Det känns bara väldigt, väldigt bra att Marie Nordén är i topp på listan. Jag har varit med och tagit initiativ till det, säger han.

Samtliga på listan över kandidater som bor utanför staden har flyttats ner ett steg när Nordén kom in på första plats. Ingen har petats, i stället har listan förlängts.

I toppen av den andra listan, som har kandidater som bor i staden, har inga förändringar skett. Den toppas av AnnSofie Andersson med Björn Sandal på andra plats.

Pelle Persson har hamnat högt upp på den ena listan i sin egenskap av ordförande för Socialdemokraterna i Östersund, men han berättar att han vill fortsätta att kombinera sitt jobb som verksamhetsledare för Coompanion Jämtlands län (tidigare Kooperativ utveckling) med det politiska arbetet. Politik på heltid verkar inte vara ett alternativ i det här läget.

– Jag tycker om att jobba politiskt och skulle nog kunna göra mer saker. Men jag är ingen kommunalrådskandidat, säger han.