Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är okomplicerat – och fruktansvärt bra

• Drew Holcomb & the Neighbors
• På scen även Basko Believes och Erika Andersson tillsammans med Albin Söderlund.
• Tisdagkväll.
• Studioscenen.

Betyg: 5/5

Med en liten klump i halsen lyssnar jag till Drew Holcomb och hans Neighbors som backar upp honom. Svärmorsdrömmen från Teenessee sjunger smäktande kärlekslåtar som går rakt in i hjärtat. Det är genuint och skickligt – det är fruktansvärt bra helt enkelt.

Från att han tar sin första ton är det felfritt. Hans närvaro på scenen och hans röst som omfamnar hela publiken får håret att resa sig på mina armar.

Ljudbilden i lokalen är otrolig. Det finns inget som skaver. Ingen gitarr som kvider, ingen bas som är för hög, ingen sång som är för hård och det är bättre än alla andra inspelningar jag hört på något av hans album. Det är live och det är precis som det ska vara.

Erika Andersson och Albin Söderlund inleder konserten med några fina men tama låtar och Basko Believes, eller Johan Örjansson som han egentligen heter, blev ett kärt återseende. Det välkända darret som en äkta singer-songwriter ska ha i rösten ekar ut från Studioscenen.

Drew Holcomb är egentligen inte så unik. Det finns tusentals grabbar med gitarrer som sjunger vackert, men det är någonting speciellt med den här killen. Allt är så okomplicerat. Han bara gör det han ska och gör det jävligt bra. Jag har nog en liten ny förälskelse, och den stavas Drew Holcomb.