Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är ruskigt tufft”

Vårdförbundet håller inte med om bedömningen att det är lugnare på sjukhuset i år jämfört med i fjol.
– Det känns lika tufft för våra medlemmar som det var förra sommaren, säger Roger Bergebo.

Vårdförbundet gör löpande besök ute på de olika avdelningarna för att prata med medlemmarna om situationen på arbetsplatsen. Signalen de får är inte den som tillförordnade landstingsdirektören Carsten Dencker förmedlar. Dencker menar att det är tufft men under kontroll.

– Det är ruskigt tufft. Vi får in andra signalen om hög arbetsbelastning och stress. Många blir inringda på extra arbetspass och vetskapen om att det kan ske påverkar medlemmarna negativ, säger Roger Bergebo, ledamot i avdelningsstyrelsen för vårdförbundet i Jämtland.

Han säger samtidigt att Jämtlands läns landsting har gjort mycket för att försöka se till att verksamheterna ska fungera även under sommaren.

– De har anställt stödpersonal för vårdnära tjänster som tar hand om städning, transport och sådant. Men det har inte fullt ut räckt till, säger Roger Bergebo.

Han berättar att bland medlemmarna har det funnits en stor frustration redan innan sommaren drog i gång.

– Det har flyttats semestrar och några enstaka har fått sin semester före eller efter den lagstadgade semestertiden.

Roger Bergebo säger att han håller med Carsten Denckers uttalande om att situationen på sjukhuset är skör.

– Det är bräckligt. Det räcker med att två i personalen är sjuka en kort tid så blir det väldigt bekymmersamt, säger han.

Tidigare artiklar om sjukhuset:

– Vi är på tå allihop för att det här ska gå

Slitna sjuksköterskor säger upp sig

De fruktar nytt kaos i sommar