Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är så mycket att det inte går att träna mer nu”

/
  • Lasse och Emil är snart redo att ge sig iväg. En av många träningskvällar står för dörren.Lasse Pettersson och Maria Nyberg med pojkarna Oscar och Emil har lärt sig att planera  sina kvällar. ÖP-lirets träningar prioriteras just nu.

Familjen Pettersson/Nyberg, som bor i en villa i Lugnvik, består av fyra personer och är nog en ganska ”vanlig” ÖP-lirsfamilj.

Annons

De båda sönerna Emil och Oscar spelar i olika ÖP-lirslag och pappa Lasse är engagerad som ledare och tränare – medan mamma Maria fixar mycket av markservicen. Hon är också ofta med och stöttar som förälder och publik på matcherna.

mötte vi dem bokstavligt talat i dörren på väg mot ännu en träning.

Pappa Lasse Pettersson höll i en bollsäck och var klädd i rödvit träningsoverall, och sonen Emil höll på att dra på sig fotbollsskorna. Brorsan Oscar, som är litet äldre, avvaktade i bakgrunden. Han spelar med IFK United och det var inte hans träning i kväll.

Mamma Maria fixade litet efter middagen.

– Nu har vi 45 minuter på oss innan vi ska vara på Lövsta, sa Lasse.

Det var ganska gott om tid.

på måndagskvällarna då det brukade vara träning vid halv sex. Då var det snärjigt att hinna hem, byta om, få i sig middag och åka i väg.

– Man har lärt sig att planera och att ha något färdigt – för annars hinner man inte, sa Maria.

– Ja, det blir ett måste när man lever så här. På vintern är det innebandy- och hockey-träningar och nu börjar fotbollen, allt går i ett. Det är så mycket att det nästan inte går att träna mer nu.

Lasse sa:

– Det går väldigt mycket tid till träningar, och det är också ganska stressigt, speciellt på måndagarna, men det är det värt. Fotbollen betyder mycket. Jag är ju själv tränare för Emils lag IFK Lugnvik Boys, som är pojkar födda 99-00, och vi tränar två gånger i veckan plus match.

Maria skrattade och sa:

– Han skulle nog helst vilja bo på fotbollsplanen!

Lasse:

– Maria och andra föräldrar brukar säga att det finns annat än fotbollen.

Maria svarade och nickade mot Lasse:

– Nu är det ju inte bara ÖP-liret. Han själv har ju inte lagt av ...

– Okej, jag är också fortfarande aktiv i Fältjägarna. Det är bara för att det är så roligt, att åka och träffa kompisarna och få spela fotboll. Vi tränar två gånger i veckan.

– Äta, byta om, kolla att alla grejer är med, i kväll ska vi hämta Gabriel, som ska åka med oss på träningen. Sedan tränar vi på konstgräset på Lövsta där vi delar ena planhalvan med ett annat IFK-lag. Men det räcker, vi håller oss på de ytorna.

– Det får man fundera ut på jobbet, så man har en plan. Det beror ju också på hur många som kommer.

Emil tycker det är skönt att ha pappa som tränare.

– Det är bra att pappa är tränare.

Det är i stort sett bara föräldrar som är ledare i ÖP- liret, sa Lasse.

– Annars skulle det nog inte funka.

– Det skulle inte gå. Men jag tycker att det är kul att de håller på också, det är ju det man vill, att de rör på sig och inte bara sitter stilla hela tiden. Jag är med så mycket jag kan på deras träningar och matcher.

Mer läsning

Annons