Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är viktigt med kultur

Kultur är min livsluft. Det borde vara allas livsluft.

Kultur är kittet som förenar människor. Kultur är kreativitet och framåtanda. Kultur är tillväxt och förnyelse. Kultur är upplevelse och inspiration.

Allt detta borde vara självklart för samtliga Sveriges kommuner att satsa helhjärtat på. I varje kommun finns åtskilliga kulturarbetare, var och en inom sitt speciella område, som idogt arbetar vidare med sin passion.

Det är vad det är fråga om, passion och livsluft. En drivkraft som genererar sysselsättning och som höjer attraktionskraften för bygden.

Kulturen behövs som en motor för att höja värdet och livskvaliteten i kommuner runt om i Sverige, inte minst i Norrland. De kommuner som aktivt och medvetet satsat på kultur har ökat sin tillväxt betydligt.

Det behövs mer än jobb, bostäder, skola, vård och omsorg. Jag som har varit med länge vet hur viktigt det är att ha roligt varje dag. Att få ett gapskratt eller bara njuta av en god bok eller en vacker tavla.

Det är vetenskapligt belagt att de som konsumerar eller producerar kultur är lyckligare människor och friskare.

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel