Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det bästa som finns är att meka med bilar

För 10 år sedan startade Mica en arbetsgrupp på Berners i Östersund för fem personer med särskilda behov. För de flesta av dem har arbetet varit en viktig del av livet.

– Livet känns helt enkel bättre om du har ett jobb att gå till. Men alla har inte samma möjligheter att söka arbete, olika funktionsnedsättning kan göra det svårt att få ett arbete, säger Larsa Israelsson som varit med sedan starten 2003.

De började med att ha ansvar för städningen och miljöhanteringen på personbilsverkstaden samt utrustningsverkstaden på företaget. Med åren som gått har arbetsgruppen nu ett större ansvar med flera uppgifter samt större områden som de ansvarar för. Under dessa år har det varit 19 personer som arbetat i min grupp, berättar Larsa.

I tisdags hölls tal och bjöds på kaffe och tårta, företaget delade även ut en jubileumströja som var upptryckt, dagen till ära. De flesta som varit med dessa år kom till jubileumsdagen.

– Med bra förutsättningar och stöd har en del fått arbete på den öppna marknaden. Vissa personer har utvecklats enormt med sin självständighet som personer. Ingenting är omöjligt utan att det gäller att se möjligheterna för varje individ. Man måste visa respekt och ta sig tid att lyssna till människans behov, säger Larsa Israelsson

– Jag känner en enorm stolthet över hur en människa kan utvecklas, och jag blir rörd över att alla kan lyckas med rätt förutsättningar. Det är en enorm glädje att få ge dessa personer möjligheter att ha ett arbete, som ger dem glädje hela arbetsveckan, genom hela livet, säger arbetsledaren, Larsa Israelsson.