Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det befarade trafikkaoset uteblev

Det varnades för snökaos i länet med risk för stora problem på vägarna. Men de stora snömängderna uteblev och det har inte rapporterats om några större olyckor.

Däremot inträffade sju viltolyckor mellan klockan 17 och 23.

Det drog visserligen in kraftiga snöbyar på sina håll i länet, men det landade inte 30 centimeter på backen som det varnades för. Polis, räddningstjänst och ambulans fick vid 16-tiden rycka ut till Ollsta på E 45 mellan Hammerdal och Strömsund. En bil hade kört ner i diket, och polisen förmodar att halt väglag var orsaken till olyckan. Föraren som var ensam klagade över smärta i huvudet och fördes till akuten med ambulans.

I västra Härjedalen damp det ned 12 centimeter nysnö, och det kom in rapporter om trafikstörningar i form av lastbilar som hade blivit ståendes i halkan, bland annat vid infarten till Tännäs och även mellan Stavre och Bräcke, strax efter rastplatsen Gimån.

Men enligt SMHI är snöfallet nu långsamt på väg bort österut och följs i natt av uppklarning och sjunkande temperaturer, mot morgonen mellan 5–10 minusgrader. Under onsdagen väntas det mest klart väder och mellan 2–7 minusgrader.

Faktum är att det har slagits värmerekord för november på flera platser i Sverige, och det är en av orsakerna till att snön på de flesta platser rann bort i form av vatten i stället för att lägga sig.