Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs nya regler för fotbollen

/

Annons

Inom lagidrotterna fotboll och ishockey är numera så mycket ojustheter, tacklande och våld så jag har i princip slutat titta på deras matcher!

Att spelarna i de högre serierna får tillhöra försäkringskassan är en blunder av riksdagen lagstiftare.

Om jag vore domare i dagens matcher så skulle nog utdelas två till fem gula och ett till tre röda kort. Dock skulle jag ha sparsamt med efterbestraffningar som till exempel avstängning i nästa match. Men däremot åtal för misshandel och skadeuppsåt för de nedsparkningar, misshandel och uppsåt till kroppsskada.

Ett alternativ härtill kunde vara att när någon skadas vid en tackling så att spelaren måste lämna planen så får laget med den skadade utvisa en spelare ur andra laget.

Vidare skulle antalet inkast begränsas till fem eller tio per lag. Överträds det så går inkastet till andra laget. Jag skulle nog också ta bort offsiden. Dagens matcher med 0–0 eller 1-–1 och 1-–2 är knappast publikdragande! Obscena gester och dåligt uppträdande och att slita av sig spelartröjan skulle bestraffas.

Tänk så mycket fint bollspel och så få skador vi kunde få uppleva om fotbollsspelarna inte fick röra vid varann under matchen!

Mer läsning

Annons