Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev inte som Moon tänkte sig

Som 19-åring tog Seon-Min Moon ett stort steg i karriären.

Nu funderar han som bäst över nästa.

– Ingen vet vad som händer, säger sydkoreanen.

Vägen har inte alltid varit rak.

Efter snart två säsonger i Östersund bjuder vi in Seon-Min Moon till Sportens studio för att blicka tillbaka – och blicka framåt.

Bilden står tidigt klar. Det har varit tufft att flytta till andra halvan av jordklotet, från Seoul i Sydkorea till Östersund, som 19-åring.

– Inget blev som jag hade väntat mig, säger Seon-Min Moon via sin tolk, och nämner kommunikationen som ett problem.

– Från början kunde jag bara prata med ögonen och kroppsspråk. Nu känns det mycket bättre när vi kan förstå varandra bättre.

Det har visat sig i spelet på planen. Från att ha spelat mycket sparsamt under förra hösten i division 1 har han varit i stort sett ordinarie denna höst. Mot klart bättre motståndare i superettan.

Vi passar på att titta på bilder från Moons tid i Östersund. Bland annat på när förre Djurgårdsbacken Jan Tauer blev förbannad på honom. Och när han avgjorde hemmamatchen mot Brage på stopptid.

– Jag blev jätteglad, säger han om det viktiga målet som säkrade segern.

Om det blir en fortsättning i ÖFK vet ingen. Kontraktet går ut efter säsongen.

– Första året var tufft. Andra året har jag fått nya kompisar att umgås mera med. Andra året har gått väldigt bra, säger Seon-Min Moon.

– Ingen vet vad som händer, men jag gör så gott jag kan så länge jag är här.

• Hela intervjun kan du se i veckans avsnitt av Superettan-Magasinet, som släpps klockan 12.00 onsdag på op.se.