Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir inga sänkta ingångslöner i årets löneförhandling

Arbetsgivarna vill inte ha sänkta ingångslöner. Ja du läste rätt.

Det är mycket osannolikt att arbetsgivarorganisationerna kommer lyfta upp sänkta ingångslöner i årets avtalsrörelse. Det fackliga motståndet mot sänkta ingångslöner är redan väl känt.

Under onsdagen meddelade Karin Johansson, vd för Svensk Handel att deras bud är frysta ingångslöner. Förmodligen kommer även andra arbetsgivarorganisationer följa efter med samma utgångspunkt i sin respektive förhandling.

Att sänkta ingångslöner inte blir någon stor fråga i årets avtalsrörelse är ingen slump. Det finns flera skäl bakom att arbetsgivarna går fram med återhållsamma krav i stället för att sätta hårt mot hårt när facket kräver flera procent i löneökning.

Det första och främsta skälet är att arbetsgivarna saknar verktyg till att sätta hårt mot hårt. Sverige till skillnad från andra länder har en svag lagstiftning för att reglera strejkrätten. I en avtalskonflikt kan fackförbund därför ta hjälp av andra fackförbund som strejkar i deras intresse trots avtal om arbetsfred. Inte heller finns lagar som definierar hur stor en strejk får vara. Endast ett otydligt förbud mot samhällsfarliga strejker existerar.

En avtalsförhandling behöver dessutom inte ens passera en medlare innan strejk kan utlysas. Därför har inte arbetsgivarna råd att sätta hårt mot hårt, den ekonomiska skadan är för stor.

Det andra skälet är att sänkta ingångslöner blir allt för dyrt. Om arbetsgivarna ska få igenom sitt krav då definieras värdet av det kravet vilket sedan växlas mot något facket önskar, i det här fallet högre löner. Att gå med på högre löneökningar för att få igenom sänkta ingångslöner blir därför en olönsam affär. Trots allt är det ytterst arbetsmarknaden som helhet och människor i utanförskap som tar skada av höga trösklar in på arbetsmarknaden. För en arbetsgivare blir resultatet att man anställer en erfaren person i stället ifall amatören är för dyr.

Det sista skälet är att det blir enklare och lönsammare att invänta en högre inflation som äter upp värdet av lönen. Den strategin har tillämpats i Tyskland och är en faktor bakom deras konkurrenskraft i dag. Dessvärre vet inte Riksbanken var den där inflationen har tagit vägen. Och högre inflation för också med sig andra svårigheter, när den väl dyker upp.

Ps. Centerpartiet (och Liberalerna på senare tid) borde byta strategi. Det börjar bli uttjatat att höra deras tandlösa vädjan om sänkta ingångslöner. Politiska partier är ingen part i avtalsförhandlingen och har fått åka snålskjuts på tomma ord alldeles för länge. Vill ni ha förändring? Agera då! Förändra konfliktreglerna eller ge facket något reformfläsk i utbyte.