Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det blir möten med en massa spännande människor

Kocken och matambassadören Fia Gulliksson tar över som programledare för matprogrammet ”Meny” i P1, från och med i dag.

Det kommer att bli en stark lokal prägel på programmet, men första delen är dock inspelat i Grebbestad.

– Det är för att det inte ska bli en chock för lyssnarna, säger hon, och menar att Tomas Tengby tidigare sänt programmet från Göteborg.

Men Fia Guliksson kommer att sätta sin prägel på programmet och tror att hon och Tomas Tengby är väldigt olika.

– Vi är varandras motsatser! Han är man och van radiopratare, och jag är novis. Han bor i en storstad och jag i en by, det blir många kontraster, säger Fia Gulliksson.

Totalt kommer Fia Gulliksson att leda 24 program, varav tre direktsändningar från studion, där folk kan ringa in och ställa frågor. Många program kommer ha jämtländsk prägel, och det blir bland annat besök hos getbonden Gert Andersson i Raftsjöhöjden och hemma hos Fävikenkocken Magnus Nilsson för att laga söndagsmiddag. Magnus kommer även fungera som en reporter och tar med sig en ”bandare” på sina resor.

– Det blir möten med en massa spännande människor, lovar hon.

Det låter som bra PR för länet?

– Jag hoppas på det. Jag kommer landa hos många experter som finns i Jämtland. Jag tror att det ska kunna stötta länet som matregion och det var mycket därför jag tackade ja.

Just nu befinner sig Fia Gulliksson på Nya Zeeland för att producera ett program till ”Meny”. Men främsta anledningen är faktiskt att gå på bröllop, som var inbokat innan hon fick klart med ”Meny”. Innan har hon besökt Australien och härnäst väntar Kina.

– Det kommer bli program från alla länder, i Australien lagar jag mat med min kompis Anna i Sydney, här på Nya Zeeland träffar jag Barbro från Digernäs som bott här i 20 år och driver resebyrå. I Kina kommer jag förhoppningsvis träffa Johan, en jättestor affärsman som lagar västerländsk mat åt kineserna.

– Utlandssvenskar blir samlingstemat, spännande personer som blir som en bonus, förklarar hon.