Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det brinner på flera håll i länet

Flera bränder härjar just nu i länet och räddningstjänsten arbetar för fullt med bekämpning.

På Valåsberget vid Bonäset i Strömsunds kommun började det vid 16.30-tiden att brinna i terrängen efter ett blixtnedslag. Det är ett område på cirka en hektar som brinner men elden sprider sig och har börjat klättra upp i träden. Räddningstjänster från Strömsund och Backe finns på plats och man håller i nuläget på att ta beslut om att kalla in helikopter för att vattenbomba i området, enligt Maja Norling som är inre befäl på Räddningstjänsten.

Även i Bergs kommun brinner det i skogen, närmare bestämt på Mullberget vid Sörtjärn. Det är en brand som startade under gården som nu tagit ny fart och Räddningstjänsten har åter ryckt ut för att släcka.

I Åre kommun fick räddningstjänsten vid lunchtid rycka ut för att släcka en skogsbrand mellan Helgesjön och Underåker.

I resterna av den villa som brann ner till grunden i Backe natten mot söndag har glöden åter tagit sig. Även här har Räddningstjänsten varit tvungna att återvända.

– Det återstår bara en stor glödhög av den nedbrunna villan så det är inget ovanligt att det tar sig igen, säger inre befälet Maja Norling.