Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det brinner på flera håll i länet

Flera bränder härjar just nu i länet och räddningstjänsten arbetar för fullt med bekämpning.

Annons

På Valåsberget vid Bonäset i Strömsunds kommun började det vid 16.30-tiden att brinna i terrängen efter ett blixtnedslag. Det är ett område på cirka en hektar som brinner men elden sprider sig och har börjat klättra upp i träden. Räddningstjänster från Strömsund och Backe finns på plats och man håller i nuläget på att ta beslut om att kalla in helikopter för att vattenbomba i området, enligt Maja Norling som är inre befäl på Räddningstjänsten.

Även i Bergs kommun brinner det i skogen, närmare bestämt på Mullberget vid Sörtjärn. Det är en brand som startade under gården som nu tagit ny fart och Räddningstjänsten har åter ryckt ut för att släcka.

I Åre kommun fick räddningstjänsten vid lunchtid rycka ut för att släcka en skogsbrand mellan Helgesjön och Underåker.

I resterna av den villa som brann ner till grunden i Backe natten mot söndag har glöden åter tagit sig. Även här har Räddningstjänsten varit tvungna att återvända.

– Det återstår bara en stor glödhög av den nedbrunna villan så det är inget ovanligt att det tar sig igen, säger inre befälet Maja Norling.