Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns antikapitalistiska alternativ i EU-valet

Annons

Val till EU-parlamentet stundar. De etablerade partierna talar sig varma för europeiskt samarbete. Europeiskt samarbete är i deras ögon synonymt med EU. Även Miljöpartiet sällar sig nu till de EU-positivas skara.

Vi upplever i dag kapitalismens värsta kris på mycket länge. Lösningen på krisen läggs på löntagarnas axlar. Orsaken till krisen ligger dock i kapitalismen själv och den nuvarande nyliberala politiken bara förvärrar den.

I EU:s Lissabonfördrag slås nyliberalismens principer fast. Orsaken till EU:s nyliberalvänliga attityd är kapitalets lobbyverksamhet i Bryssel. Lobbyverksamheten i Bryssel är enorm och den utgörs till cirka 80 procent av prokapitalistiska grupper. Hör vi de etablerade partierna tala högt om kapitalets lobbyverksamhet? Inte vad jag vet.

Är du trött på att styras av kapitalet? Det finns ett antikapitalistiskt alternativ i valet. Det alternativet heter Arbetarinitiativet. Arbetarinitiativet bildades i mars av Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet samt oberoende fackliga aktivister.

Vi har många svåra uppgifter att lösa, bland annat arbetslösheten och klimathotet. Lösningen på dessa problem är internationell. Vi är alltså för europeiskt samarbete, men vi anser inte att europeiskt samarbete är liktydigt med nuvarande EU.

Rösta på Arbetarinitiativet i valet till EU-parlamentet!

Mer läsning

Annons