Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns fler intressenter

Östersundshem har ingen förtur till att bygga på kvarteret Skjutbanan. Det finns fler som är intresserade.

Anne-Katrin Ångnell på Östersunds kommun har en lite annan inställning till planerna för kvarteret Skjutbanan än de som Tord Andnor har.

– För det första har inte Östersundshem någon option på att bygga i det kvarteret. Det kan vara så att Östersundsbostäder har haft det sen tidigare, men optioner gäller bara en viss tid. I det här fallet har tiden förfallit, säger Ångnell.

Men hon medger att Östersunds kommun tittar på stans p-platser nu.

– Vi ser över hela p-situationen i centrala Östersund just nu. Vi ska presentera ett förslag för City Östersund och politikerna efter sommaren där en lösning av p-situationen ska visas upp, säger Ångnell.

Hur en sån lösning kan komma att se ut vill hon inte närmare gå in på.

– Det kan vara så att vi kan smala av vissa gator och gör p-platser av trottoarer exempelvis, säger Ångnell som ett förslag.

Vad gäller nybyggnation av kvarteret Skjutbanan säger hon att där krävs politiska beslut.

– Där måste kommunen gå ut med ett anbudsförfarande. Östersundshem har ingen förtur. Det är fler som visat intresse för den tomten, slår hon fast.