Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det finns inget som heter förbokning"

Biljetterna till melodifestivalen släpps 24 oktober, men ett par hemsidor säljer dem redan nu.

Det blev nyligen känt att Östersund ska stå som värd för melodifestivalen nästa år och biljetterna till evenemanget släpps den 24 oktober. Men redan nu finns det ett par hemsidor som annonserar ut att man kan förhandsboka biljetter hos dem. En sida skriver "Inför populära biljettsläpp kan Ni förhandsköpa biljetter hos oss. Tjänsten är till för Er som inte har tid eller möjlighet att stå eller sitta i kö vid ordinarie biljettsläpp. Ni är då garanterad biljett till eventet!". Detta stämmer dock inte.

– Det finns inget som heter förbokning, säger Kristofer Åkesson som är PR och kommunikationschef på Live Nation som är SVT:s samarbetspartner för Melodifestivalen.

– Vi tycker att det är förkastligt. Folk blir lurade att betala mer än vad de behöver. När biljetterna släpps kan vem som helst istället gå in och köpa dem till ordinarie pris, fortsätter han.

Kristofer Åkesson är noga med att poängtera att det inte är olagligt att organiserat köpa och sälja dyrare biljetter på en andrahandsmarknad i Sverige, vilket det är i t.ex. Norge och Danmark.

– Vi uppmanar alltid folk att vända sig till den auktoriserade återförsäljare som i detta fall är Ticnet, säger Kristofer Åkesson.

En av hemsidorna som säljer biljetter till Melodifestivalen redan nu hävdar att de är garanterade ett visst antal biljetter till evenemanget.

– Det stämmer inte, säger Kristofer Åkesson.

Om trycket på biljetter blir stort kan man alltså bli utan biljett om man köper dem via någon av de hemsidor som hävdar att de kan sälja biljetter redan nu.

Problemet med andrahandsförsäljningen är inte specifikt för Melodifestivalen, utan det förekommer kring de flesta evenemang som Live Nation står bakom.