Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns tillräckligt med fiskodlingar

Jag är helt överens med Rolf Pellving om att ansökan om fiskodling ska avslås.

Annons

Han och andra odlingsmotståndare tycks dock kunna acceptera nya odlingar om dessa är landbaserade. Är det bara när den egna badviken utsätts för direkta risker man är beredd att protestera?

För att aktieägare och företagsledare ska tjäna storkovan och vi konsumenter ska kunna ekipera oss så billigt som möjligt tvingas människor utföra slavarbete.

I dagsläget och sedan lång tid tillbaka producerar fiskodlingsindustrin mer än tillräckligt. Ska vi i det läget acceptera ytterligare odlingar bara de inte påverkar miljön i vår sandlåda? Är vi beredda att ytterligare försvåra livsvillkoren för människor som är beroende av sitt strandnära fiske?

Vi har för länge sedan passerat den gräns när ekosystemets förmåga att producera det vi konsumerar gick jämnt upp. I dag förbrukar vi 1,4 eller kanske mer av de resurser jorden kan producera. Till dessa överkonsumerade resurser hör fisken i våra världshav, som används till mat i fiskodlingarna.

Hur stora uppoffringar är vi beredda att kräva av fattiga och utsatta människor för vår lyxkonsumtion?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel