Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det förändrade mitt liv till det positiva

I går visade Navigator i Berg upp sina nya lokaler i Svenstavik. För Cassandra Nilsson, 22 år, har verksamheten, som riktar sig till unga utan arbete, varit betydelsefull.
– Jag behövde en liten knuff, och att vara med på det här har förändrat mitt liv till det positiva, säger hon.

Navigator i Berg har flyttat från lokaler vid gymnasieskolan till Tingshuset. I går var det öppet hus, mingel och föredrag.

Navigator finns på flera platser i länet och riktar sig till de som är mellan 16 och 29 år och som inte jobbar eller studerar. Här får de hjälp att utvecklas och motivation att komma vidare. Navigator i Berg i samarbete med projektet "Plug in" finansieras av Samordningsförbundet i Jämtlands län.

På plats i går fanns bland andra 22-åriga Cassandra Nilsson för att berätta om sina erfarenheter. Hon har deltagit i Navigator-projektet "Plug in" i Östersund.

– Det är väldigt svårt för unga i dag att få in en fot i arbetslivet. Efter gymnasiet körde jag fast och behövde en liten extra knuff, säger hon.

I "Plug in" får ungdomarna hjälp med att hitta rutiner i vardagen, de deltar i aktiviteter och arbetar med den personliga utvecklingen.

– Precis som det var för mig så är det många unga som är vilsna. Att vara med på det här förändrade mitt liv till det positiva, säger hon.

Nu studerar Cassandra en kurs i service- och försäljning. Och hon ser positivt på framtiden.

– Utan Navigator hade jag inte haft ork och motivation att börja plugga igen. Nu drömmer jag om att läsa vidare till Naturguide och i framtiden kanske starta vildmarkshotell eller fjällstation.

Navigator i Berg är ett projekt som funnits i ett år och totalt haft 19 inskrivna. Av dessa befinner sig i dag 63 procent i någon form av sysselsättning.