Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det gäller att väga sina svar på guldvåg"

För några veckor sedan träffade jag Marie Stensby i hennes hem i Föllinge. Jag var nyfiken på min gamla fiollärares engagemang i Sverigedemokraterna.

Någon dag innan intervjun ringde Marie Stensby och sade att hon gärna ville se frågorna i förväg eftersom "det gäller att väga sina svar på guldvåg".

– Om man ska hålla på med politiken är det så himla lätt att det man säger förvrängs, man blir citerad mitt i ett resonemang och citatet ger inte alls den bild man själv vill.

Nu kan du lyssna på strax över en timmes samtal med Marie Stensby där hon får chansen att tala till punkt. Hon berättar bland annat om sin syn på Sverigedemokraterna som parti, vad hon egentligen menade med ”ett svenskreservat i Jämtland” och varför hon anser att invandringen måste minska.

Samtalet ägde rum i slutet av november, bara dagar innan Marie Stensby blev invald som ersättare i Sverigedemokraternas partistyrelse.

Intervjun finns som ÖP-podcast och du kan lyssna här: http://blogg.op.se/opodcast/

Om du vill lyssna i mobilen kan du ladda ner podcasten "ÖP i ditt öra" i itunes och välja: samtal med Sverigedemokraternas Marie Stensby.