Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går bra för räddningstjänsten

Jämtlands Räddningstjänstförbund har god ekonomi – tvärtemot vad som påstods i ett inslag i SVT:s Jämtlandsnytt 20 november.

Annons

Resultatet för 2013 pekar på plus och budgeten för 2014 är i balans. Räddningstjänstens bilar och annan utrustning är dyr, men nödvändig. Av den anledningen har vi haft en hög investeringsbudget på 8 miljoner under ett par år.

I år har vi vid vissa korta perioder haft för lite pengar i kassan till att betala fakturor för bland annat fordon och utrustning med. Därför har vi varit tvungna att utnyttja förbundets checkkredit hos Östersunds kommuns koncernkonto.

För att inte behöva ta onödigt lån har vi bett ägarkommunerna om löfte att tillfälligt utöka krediten.

Vår investeringsbudget 2014 kommer att vara lägre än i år, vilket innebär att vi skjuter på vissa inköp av fordon och utrustning. Detta innebär inget akut problem eftersom förbundets utrustning i de allra flesta fall är av hög kvalitet.

När ett fordonsinköp görs till en station flyttas alltid det utbytta fordonet till en annan station som behöver förnya sin utrustning och så vidare till en tredje och fjärde station.

På så sätt får alla stationer ett bättre fordon än man tidigare haft och allmänhetens säkerhet sätts aldrig på spel.

Anders Edvinsson (S) ordförande Jämtlands Räddningstjänstförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel