Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det hade kunnat beskrivas annorlunda, Siwertsson

Annons

Christer Siwertsson (M) väljer att göra en valfråga av något han knappt följt eller varit insatt i - den riktigt negativa varianten vilket säkerligen enligt honom blir bra media kring ett Regionförbund som han själv kallar både kostsamt och en gökunge.

En ny organisation har bildats av tidigare verksamheter på kommunförbund, landsting och länsstyrelse.

Trots stora förändringar har Regionförbundet mycket låga sjuktal och dessutom positiva medarbetare som skapat stor regional nytta.

Under hand har cheferna ställt sig frågan hur den nya organisationen mått och hur medarbetarna uppfattar vardagen – utifrån detta tog ledningen tag i frågan genom en medarbetarenkät.

Siwertsson väljer den negativa vägen, i stället för att konstatera hur bra det faktiskt är med chefer som tar svar för att åtgärda problem.

Så var också fallet på Regionförbundet, där det visade sig att ett antal medarbetare behandlats illa. Tur då att ledningen var och är noga med att sådant ska fram.

Omgående började man identifiera problemen och göra kraftfulla åtgärder. Dessa tycks Siwertsson medvetet ha missat.

Det är bra och det är riktigt – om så bara en enda person känner sig illa till mods eller utsatt är, det en för mycket. Dock kan den situationen inte användas för att beskriva läget i en hel organisation, där medarbetare trivs, samarbetar, presterar och har en gemensam bild av att regionen ska bli allt bättre.

Regionförbundet är en bra arbetsplats, men också en viktig sådan för regionen.

Jag har full förståelse för att medarbetare från en tidigare organisation kan tycka att man inte får arbeta med det som man själv tror är viktigt, när andra prioriterar bort detta och väljer att annat ska göras.

Vår verksamhetsplan beslutas av politiken och är prioriteringar av vad politiken vill ha gjort de närmaste åren – ibland går de stick i stäv med vad man som anställd själv kan tycka vara viktigt just då och kan självklart uppfattas som att de ansvariga cheferna kör över andra frågor.

Regiondirektören har som högste ansvarige chef uppgiften att tillse att dessa prioriteringar genomförs. Detta ska ske på ett bra, men också tydligt sätt.

Att Siwertsson väljer den negativa varianten och låter någon medarbetares uppfattning spegla hela medarbetargruppens mening blir förstås hans sätt att föra valarbete.

Alla – även dessa medarbetare ska lyssnas till. Så ska vår öppna organisation vara och uppfattas.

Ingen ska för en enda sekund tveka inför att våga ta upp även svåra frågor med sin chef eller med politiken.

Det är den värdegrund som ska spegla Regionförbundet och som också gör att alla även kan förstå varför vissa uppgifter prioriteras bort och andra lyfts fram.

Vi går nu vidare in i en regionbildning 2015 och med sig tar direktören, cheferna och politiken viljan till lyhördhet och förändring genom fortsatt användande av medarbetarsamtal och medarbetarenkäter.

Så är den positiva presentationen av läget i en organisation som har fortsatt mycket låga sjuktal och en fantastisk personal som ständigt tar sig an nya utmaningar för regionens och personalens utveckling.

Robert Uitto (S)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel