Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det hände medan du sov

Stora mängder snö är att vänta under dagen.

Annons

Lokalt:

En man uppträdde stökigt i Svenstavik och gjorde sig sedermera skyldig till ännu fler brott.

En rattfyllerist vägrade stanna för polisen i Bispgården men stoppades sedan och är nu misstänkt för flera brott.

Sverige:

Regeringens beslut att frysa bygget av Förbifart Stockholm kan kosta byggbranschen en miljard.

1,32 miljarder kronor. Så mycket betalade de svenska hushållen i flyttskatt förra året. Nu vill SEB att räntan sänks.

Internationellt:

Ett monument över Apple-grundaren Steve Jobs har plockats ner i S:t Petersburg i Ryssland. Företagsgruppen som reste monumentet 2013 säger att det beror på att Apples nye vd Tim Cook kommit ut som homosexuell.

IS har fått förstärkning – den egyptiska terrorgruppen Ansar har anslutit sig till IS, enligt ett meddelande på måndagskvällen. Gruppen har tidigare uppmanat till krig mot den egyptiska regeringen och hundratals personer har dödats i olika attacker.

Ryska astronomer har upptäckt en komet på väg mot jorden. Kometen är 370 meter i diameter och befinner sig än så länge cirka 4,5 miljoner kilometer från jorden.

Sport:

Stor straffdramatik i nattens enda NHL-match.

Vädret:

Nu ser regnet äntligen ut att gå över i snöfall. Och på sina håll kan det komma ordentliga mängder – SMHI har utfärdat en klass 2-varning och spår 10-30 cm nysnö på olika håll i Jämtland och Härjedalen.

Mest snö väntas falla i mellersta Jämtland och längre norrut blir det blåsigt med risk för snödrev.

Temperaturen väntas ligga runt nollstrecket.

I dag: Vi fortsätter rapportera från vargrättegången i Mora Tingsrätt. I eftermiddag kommer vår nyhetssammanfattning 90 sekunder.