Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det hände när du sov

Så var natten i Jämtland.

Lokalt:

En man sitter anhållen för grov kvinnofridskränkning efter att hans sambo gått till polisen och berättat om misshandeln hon utsatts för.

Mannen i 80-årsåldern halkade och blev liggande på marken. I en timme ropade han på hjälp innan någon kom till undsättning.

Norrdans bjöd på blandade munsbitar på Storsjöteatern i går. Läs recensionen av föreställningen här.

Väder:

Måndagen får växlande väder med en blöt början då regnskurar väntas under större delen av förmiddagen. Under morgonen kan det även bli halka på vägarna på en del håll. Efter lunch kan molntäcket spricka upp och det blir troligen uppehåll under resten av kvällen. Temperaturen ligger på 3 till 8 plusgrader.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Län och landsting? Omodernt! Åtminstone enligt regeringen som nu påbörjar en regionreform som ska skapa nya regioner inom några år.

En ungdomstränare i Sörmland har häktats misstänkt för barnporrbrott och stämpling till grov våldtäkt på barn.

Produktionen av kravgrisar väntas öka med 50 procent, på grund av den ökade efterfrågan på ekologiskt griskött. Men nivån är ändå låg – bara en av hundra grisar var ekologisk år 2013.

Internationellt:

En soldat dödades och två skadades när en landmina detonerade på vägen i Tunisien nära algeriska gränsen.

Ett år har gått sedan ebolaepidemin startade i Västafrika – nu riktar Läkare utan gränser hård kritik mot WHO:s sena reaktion på utbrottet.

Tre män och tre kvinnor ställdes i går inför rätta i Frankrike, misstänkta för att ha utsatt en 20-årig kvinna för sexuella övergrepp och tortyr under en månads tid.

Sport:

Alexander Edlers stolpträff gav seger i nattens möte mot Arizona. Se målet här.

Ett slag – det var allt som skilde Henrik Stenson från vinnaren Matt Every i söndagens PGA-tourtävling på Bay Hill.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 eller mejla på 72063@op.se.

Följ oss:

Facebook: OstersundsPosten

Twitter: @opse

Mats Olsson

Julia Andersson