Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det händer i helgen

Evenemang. Lapa sol i helgen? Skidor? Medvinden? Gå ut?

Finväder eller inte, även denna helg finns ett brett utbud av upplevelser för alla åldrar. Teater, musik, dansgolv, gallerier och salonger väntar på dig. Helgens hetaste tips hittar du här.

på lördag kan de yngsta gå på barnopera på Gamla Teatern. Det är Estrad Norrs och Länsmusiken i Stockholms uppsättning av Elsa Beskows bilderbok Hattstugan som nu är på turné runt landet.

Den ges i skolföreställningar även in i nästa vecka, men enda offentliga tillfällena är på lördagen

Operan som hade premiär 25 februari 2009 på Arkitekturmuseet i Stockholm är skapad av Malin Hülphers. Den är kort, anpassad för små öron och barnen deltar aktivt och för handlingen framåt genom att komma på det sista förlösande rimmet i verserna.

öppnar också en ny konstutställning i Hammarstrand på Värdshuset Vild-Hussen. Det är ständigt aktiva Ragundadalens konstförening som den kommande veckan visar Lena Backman och Eva Sollander från Sundsvall, samt Anneke van´t Hof från Bispgården.

kan man lördag kväll uppleva ”Full Moon Rock Festival” på Bygården med start klockan 19.00. Här utlovas både nya lokala rockband och gamla rockrävar. Allt överskott går till att stödja lokala unga musiker.

Allt startade med att ett ungdomsband ville börja repa på Bygården. Nu är det dags för en hel festival denna lördag kväll.

bjuds i Tännforsens igloo på lördag kväll, där alla som gillar Jimi Henrix´ gitarrslingor kan avnjuta ”Ducks Can Groove” – Stefan Edfeldt på gitarr och sång, Fredrik Eriksson på bas och Erik Edlund trummor.

har Klubb Sam lockat hit Elin Ruth Sigvardsson, som lördag kväll besöker Studioscenen, och som vi intervjuar här intill.

Linda Bengtzing gästar Huset på Storgatan. Entrén är fri mellan 21:00 och 22:00. Huset har dock ställt in utlovade spelningar med Rebecka Törnqvist, Flamingokvintetten och Christer Sjögren.

i M.ILL.ION gästar O’Learys lördag kväll. Östersundssonen Per Westergren håller i trumstockarna.

på Storsjöteatern är det dags för Riksteaterns uppsättning av Marianne Fredrikssons krönika ”Anna, Hanna och Johanna” i dramatiserad form.

Berättelsen följer tre generationers kvinnor i samma familj och det är Riksteatern och Regionteater Väst som sedan i januari turnerar med denna samproduktion i regi av Judith Hollander.

Söndagen erbjuder minst två musikaliska upplevelser av det mer traditionella klassiska slaget.

ger länets konstförening andra delen i sin serie ”Musiken möter konsten”. Man har inbjudit Amanda Vessby att komponera musik och skriva texter till olika konstverk, som föreningen köpt till konstsamlingen på Jamtli. Hennes grupp Colours spelar till.

Jubileumskonsert i Hornsbergskyrkan på Frösön och vår musikrecensent Bernt Carlsson presenterar kvällen så här:

”En av Sveriges främsta pianister – Matti Hirvonen – gästar Hornsbergskyrkan på söndag.

Han är professor vid Musikhögskolan i Stockholm och i London och ligger bakom konsertserien Sopranos på Historiska Museet där han presenterar svenska sopraner. En exportsuccé alltsedan Jenny Linds dagar.

I Hornsbergskyrkan blir det både sopran och alt. Tillsammans med sopranen Lena Moén och alten Maria Forsström presenteras de jubilerande mästarna Purcell, Haydn, Händel och Mendelsohn.

Moén är välkänd i länet. Forsström är konsertsångerska verksam i Göteborg. Hon är nyss hemkommen från Japan där hon sjungit Mahler. Hon leder Göteborgs Gosskör. Göran Modén porträtterar under konserten de jubilerande mästarna.”

en del också denna helg!