Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det händer på Gamla teatern i höst

På Gamla Teatern har höst- och vinterprogrammet tagit form och de kan erbjuda föreställningar med bland andra Gunhild Carling, Ronny Eriksson och Martin Stenmarck.

Först ut på Gamla Teaterns scen i höst är Kalle Moraeus med sitt band Hej Kalle. Kalle Moraeus är en av Sveriges mest folkkära musiker och har både medverkat i en rad tv-produktioner och haft sitt eget program "Moraeus med mera".

Helgen efter Kalle Moraeus kommer sångerskan, imitatören och komikern Maria Möller. Med sig har Maria en kvartett och showen innehåller musikaliska tolkningar, humor och tänkvärdheter.

I oktober ser vi Gunhild Carling, Ronny Eriksson, Martin Stenmarck, Björn Rosenström och Nashville Country Night.

Gunhild Carling är en månginstrumentalist som på senare år synts i flera tv-produktioner och på många scener runt om i landet. Till Gamla Teatern tar hon med sig bandet Gunhild Carling Family där alla utom en delar hennes efternamn.

Ronny Eriksson erbjuder två föreställningar och har med sig Bennet Fagerlund på piano. Föreställningen är en blandning av både nytt och gammalt.

Martin Stenmarck kan skriva upp vinnare av melodifestivalen i sitt CV. Han har även turnerat med showen Ladies night, medverkat i musikaler och släppt ett gäng album. Helgen efter kommer Björn Rosenström som har släppt nio album med låtar som är mer eller mindre barnförbjudna.

I november gästar The Refreshments, Småstadsliv, Sten & Stanley, Georgie Fame Amanda Sedgwick & Claes Crona Trio och Pistvakt. Dessutom drar Marmeladorkestern i gång sin julshow.

Humorgruppen Småstadsliv föddes på en krog i Bollnäs, gick via klipp på Youtube till hela föreställningar och filmer. I Östersund har man chans att se dem två gånger i november.

Sten & Stanley hade sin första spelning för 52 år sedan och deras signaturmelodi "Jag vill vara din Margareta" är en låt som många nynnat på genom åren.

Georgie Fame som står bakom låtarna "Yeh, Yeh" och "Ballad of Bonnie and Clyde" har turnerat flitigt i Sverige och beskrivs som en legendar inom jazz och blues. Med sig till Östersund har han altsaxofonisten och sångerskan Amanda Sedgwick. Backar upp gör Claes Crona Trio som spelat i Östersund många gånger tidigare.

Pistvakt är historien om Stor-Eriks tre söner som gestaltas av Jacob Nordenson, Lennart Jähkel och Tomas Norström. I slutet av november vaktar de Gamla Teaterns scen.

I december fortsätter Marmeladorkesterns julshow och sedan tar Kingen över julfirandet tillsammans med Ewert Ljusberg.