Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här är en granne som växer

Nu har Hammerdal fått sin nya granne.

Patrik Svensson har nämligen slagit upp portarna till sin saluhall i Konsums gamla lokaler. På sikt kan det även bli aktuellt med nyanställningar.

Patrik Svenssons företag Grannens chark är något av en framgångssaga. Hans satsning på lokalt producerade charkprodukter har gett resultat, i både hög omsättning och flera guldmedaljer på chark-SM. Nu har han öppnat sin nya butik i gamla Konsum, och så småningom ska han även flytta produktionen dit från Jämtlandsgårdens lokaler.

– Tanken är att samla hela kedjan här, allt från styckning, produktion till packning, säger Patrik och visar runt i den stora lokalen bakom själva butiksdelen.

Butiken öppnade han 29 augusti. Än så länge är det i ganska liten skala, men så småningom vill han bygga ut verksamheten så att det blir en riktig köttaffär. I sortimentet finns naturligtvis hans egna produkter såsom vildmarkskorv och älggrillare, men han köper även in fisk, bär och renkött.

– Just nu under jaktsäsongen går det åt väldigt mycket fläsk, och jag har ett bra samarbete med Görviks gris. Dessutom hämtar jag renkött från Tåssåsens sameby. Jag vill helt enkelt kunna erbjuda allt från skogarna.

Under högsäsongen mellan september och januari så har han sex personer anställda i företaget, vilket minskar till tre under lågsäsong.

– Men när jag kommit i gång med charkproduktionen på allvar inom ett år så kommer jag säkert behöva anställda fler, hälsar Patrik Svensson glatt.