Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här blir fantastiskt roligt"

En mycket rörd och glad AnnSofie Andersson fick uppleva några extremt spännande ögonblick i kongresslokalen söndag förmiddag innan det stod klart att Östersund fått VM i skidskytte.

– Jag är väldigt glad. Triumfen ska ses utifrån att skidvärlden, nu både den alpina och inom skidskyttet, litar på oss. De vet att vi kan garantera leverans utifrån vad vi lovar.

– Att vi nu får dubbla skidmästerskap med VM-status i vår region samma år, kan betyda mycket för vår framtida utveckling, konstaterar Östersunds kommunalråd.

Hon var själv en av sex personer som deltog aktivt under den dragning som kandidatländerna gjorde före omröstningen.

– Ett nervöst uppdrag, men sen var det desto roligare när vi lyckades vinna redan i första omgången och ro hem evenemanget, berättar hon.

AnnSofie Andersson menar att många fortfarande minns VM 2008 med värme.

– De vet att vi kan göra någonting liknande igen. Och vårt trumfess med stadskärnan in på skidstadions knutar, går hem överallt. Nu blir det VM med vinterfestival 2019. Det här ska bli fantastiskt roligt.

När Åre fick alpina VM i juni var regionförbundet och därmed länets samtliga åtta kommuner, involverade. Så är det även denna gång.

– Här ges en unik plattform för att skapa ökad framtidstro. Få till ökat kontaktskapande och på sikt därmed lyckas etablera fler företag och nya jobb till regionen, hävdar regiondirektör Anders Byström.

Regionen har sammantaget satsat ett par miljoner på både Åres och Östersunds kandidatur.

– Vi får en bra utväxling på det tack vare söndagens lyckosamma utfall vid skidskyttekongressen, säger han.